Agenten feesten op verjaardagsparty van beruchte veroordeelde ex-voetballer

Redactie KW

Zelf ziet Christophe Decoene uit Menen er geen graten in dat politieagenten meefeestten op zijn verjaardagsparty, maar de reacties blijven niet uit. Het kan deontologisch niet dat wetdienaars present zijn op het feest van een omstreden figuur, die al veroordelingen opliep.

Er zijn intussen minstens twee klachten ingediend bij het Comité P., het extern controleorgaan op politie, over de ‘vrolijke aanwezigheid’ van de wetsdienaars. Het gaat om agenten van PZ Grensleie en Arro Ieper.

‘Bevriende’ agenten gingen daar op in en zaten mee aan de feestdis

Christophe Decoene nodigde tientallen vrienden en vriendinnen uit op zijn party in zaal De Lissewal in Elvberdinge naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag. ‘Bevriende’ agenten gingen daar op in en zaten mee aan de feestdis. Volgens onze bron kon voorts niet naast de aanwezigheid van tientallen Albanezen en Tjsetsjenen worden gekeken. De meesten zijn niet onbesproken.

Agenten feesten op verjaardagsparty van beruchte veroordeelde ex-voetballer

Het is geen overdrijving om Christophe Decoene ‘berucht’ te noemen. Hij was ooit een beloftevol middenvelder in provinciale, onder meer bij SV Wevelgem en VK Ieper, maar het enfant terrible werd vijf jaar geleden levenslang geschorst. Hij was ook een tijdlang mede-uitbater van bar Mystique in de Ieper. Later werd hij veroordeeld voor prostitutie en mensenhandel. Veertien dagen geleden werd Christophe Decoene nog opgepakt in het kader van een drugsactie.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws West en De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier