Agent eist schadevergoeding voor ‘een maand zonder seks’ na vechtpartij in Lombardsijde

Het gaat niet om deze man in kwestie. © GF
Redactie KW

Een politieagent eist een morele schadevergoeding, omdat hij na een beet door een agressieve man een maand lang geen seks mocht hebben met zijn vrouw.

Op 19 februari vorig jaar kwamen enkele agenten van de politiezone Middelkerke tussenbeide in een schermutseling in café De Sterre in Lombardsijde. Een man in ontbloot bovenlijf had er een zwangere vrouw lastig gevallen en een man een gebroken kaakbeen geslagen. De agenten konden de agressieveling, Middelkerkenaar Gunther D. (27), met veel moeite overmeesteren. Maar één van de agenten werd daarbij dwars door zijn handschoen in een vinger gebeten. De agent mocht vervolgens een maand niet naar bed gaan met zijn vrouw, omdat hij moest wachten op de uitslag van een HIV-test.

Woensdag eiste de agent in de Brugse rechtbank 250 euro morele schadevergoeding van D. Daarnaast vroeg hij ook een schadevergoeding voor zijn medische kosten en werkverlet. Enkele weken na de feiten in café De Sterre liet D. in café De Wedergeboorte in Middelkerke opnieuw van zich horen. Hij sloeg er een willekeurig slachtoffer een gebroken oogkas.

“Een man van weinig woorden”

“Mijn cliënt is geen man van veel woorden”, stelde Kris Vincke, de advocaat van D. “Hij pleegde de feiten onder invloed van alcohol, maar heeft de fles nu afgezworen. Mijn cliënt heeft het al zwaar gehad in zijn leven. Hij heeft een kind met zware medische problemen en is ook nog altijd niet over een incident met een oud-leraar van hem. Dat zorgt voor heel wat frustraties.”

In januari 2013 stak D. in Gistel een voormalige leerkracht in het gezicht stak met een schroevendraaier omdat die seksuele avances had gemaakt. D. kreeg hiervoor een werkstraf van 150 uur. Volgens de rechter was er sprake van uitlokking. Voor de feiten in cafés De Sterre en De Wedergeboorte eiste de procureur woensdag een strenge straf. De uitspraak volgt op 20 april.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier