Afghaan aangehouden voor aanranding van jonge vrouw in Brugge

31/03/17 om 15:57 - Bijgewerkt om 16:02

Tijdens het uitgaan greep de dertigjarige Afghaan de vrouw op straat bij haar borst. Ze kon zich verweren en joeg hem weg.

Afghaan aangehouden voor aanranding van jonge vrouw in Brugge

© Getty Images/iStockphoto

De feiten speelden zich begin maart af in het Brugse uitgaanscentrum. De jonge Afghaan stond toen buiten aan een café toen hij de jonge vrouw zag passeren. Hij liep haar achterna en greep haar bij de borst. Het slachtoffer raakte los en stapte naar de politie. De dader was op dat moment echter al weggevlucht. Maar dankzij de camerabeelden uit de Kuipersstraat konden de politie en het slachtoffer de verdachte herkennen. Ze konden hem afgelopen week dan ook inrekenen. Hij verscheen vrijdag voor het eerst voor de raadkamer in Brugge. Die besloot om hem een maand langer in de cel te houden.

De jonge Afghaan ontkent de feiten niet, maar bekent ook niet. "Hij herinnert zich simpelweg niets meer van wat er is gebeurd", zegt zijn advocaat. "Hij had zodanig veel gedronken dat hij een black-out heeft. Het is nochtans een man die al zeven jaar in ons land is en zich hier ook goed heeft geïntegreerd."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!