Advocate over Deveycx: "Het stond in de sterren geschreven dat hij hier zou belanden"

01/12/16 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:17

Op het assisenproces tegen Victor Deveycx (27) hebben de burgerlijke partijen hun pleidooien gehouden. Volgens meester Nadia Lorenzetti is het duidelijk dat de beschuldigde wel het oogmerk had om Maxence Thooris (19) te doden, toen hij hem op 6 september 2014 in Oostende zware schoppen toebracht.

In haar pleidooi beschreef meester Daphné Florequin het karakter van het slachtoffer. "Maxence was een vriendelijke, rustige jongen. Hij verdiende het niet om koelbloedig doodgeschopt te worden. Hij wilde altijd een conflict oplossen. Die positieve karaktertrek heeft zijn leven gekost." De advocate van de grootmoeder van Thooris hamerde ook op de hechte banden binnen de familie. "Hij zou alles gedaan hebben voor zijn moeder, zijn broertje en zijn grootmoeder. Toch heeft het gezin ook problemen gekend. Zijn vader had een gokverslaving, sloeg en bedroog zijn moeder, en pleegde ook seksueel misbruik ten aanzien van...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!