Advocaat over betrokkene heroïnehandel : “Ze was niet de grote verkoper, eerder kleine zelfstandige

Redactie KW

Op 23 juni eindigde een achtervolging tussen Aalbeke en Moeskroen in een schietpartij waarbij een dode viel. De man was leverancier in een heroïnehandel, negen andere beklaagden stonden maandag terecht.

De man met Franse nationaliteit stond bekend als leverancier in een grootschalig drugsdossier. Negen andere beklaagden moesten zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor hun aandeel in die handel.

Eerste beklaagde, Gwendoline D. (30), verhandelde heroïne vanuit haar woning in Kortrijk. Haar partner hielp haar daar enkele keren bij. Ze had daarbij wisselende leveranciers. Een van de belangrijke leveranciers staat ook terecht voor de correctionele rechtbank, een andere grote leverancier kwam om het leven bij een politieachtervolging eind juni van dit jaar. Ook de man die daarbij aan het stuur van de wagen zat, is beklaagde in dit dossier.

Verder moeten ook twee broers, die hun eigen handeltje opzetten, zich verantwoorden. Ze kregen daarbij hulp van twee andere mannen. In totaal negen beklaagden riskeren tot 30 maanden effectief en boetes tot 18.000 euro.

Voor Gwendoline D. vraagt de openbaar aanklager ook een verbeurdverklaring van bijna 35.000 euro. “Niet proportioneel”, stelde haar advocate. “Want alle winst is voor haar eigen neus verdwenen. Ze was ook niet de grote verkoper, maar handelde als kleine zelfstandige.” Het openbaar ministerie meende echter dat ze een strenge bestraffing nodig heeft. Ze liep in het verleden al meerdere veroordelingen op voor drugsfeiten.

Het vonnis is voorzien voor 22 december.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier