Advocaat André Gyselbrecht: "Opgelucht dat cliënt is doorverwezen naar bevoegde rechter"

24/11/16 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:36

De Brugse raadkamer heeft vier verdachten naar de Gentse KI verwezen voor de moord op Stijn Saelens. Dat brengt het assisenproces waar de verdediging op hoopt een stap dichterbij.

Advocaat André Gyselbrecht: "Opgelucht dat cliënt is doorverwezen naar bevoegde rechter"

© BELGA

"Ik ben bijzonder opgelucht dat mijn cliënt is doorverwezen naar de rechter die bevoegd is voor zo'n zaken. Het is erg en ook best bevreemdend dat je daar als advocaat überhaupt opgelucht moet over zijn", reageert advocaat Johan Platteau. Dat is een volledig nieuw gegeven. Maar ik ben vooral ook opgelucht dat er aan de lijdensweg van zijn zoon Peter een einde is gekomen. Hij zat zeven maanden in voorhechtenis en leefde jarenlang in onzekerheid, terwijl hij van meet af aan zijn onschuld heeft uitgeschreeuwd. Nu heeft de raadkamer geoordeeld dat Peter Gyselbrecht onmogelijk veroordeeld kan worden."

"Voor mijn cliënt André is de eerste stap gezet naar een grondig en transparant proces. Pas op, ik beweer niet dat beroepsrechters hun stiel niet kennen, maar een assisenproces is een totaal ander proces dan een correctioneel proces. Het biedt veel meer mogelijkheden. Zo zijn getuigen verplicht om naar een assisenproces te komen, in een correctioneel proces geldt die verplichting niet. Hopelijk neemt de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent snel een definitieve beslissing over de doorverwijzing naar assisen."

(AF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!