Achttien maanden cel voor slaan echtgenote, vrij voor poging doodslag

Redactie KW

Een 37-jarige Tunesiër uit Deerlijk kreeg vandaag van de correctionele rechtbank van Kortrijk een celstraf van achttien maanden voor het slaan van zijn echtgenote.

Enkel de vier maanden die hij al in voorhechtenis zat, sprak de rechter als effectieve celstraf uit. Voor poging doodslag sprak de rechter Imed B. vrij omdat hij volgens de rechter nooit de bedoeling had zijn vrouw te doden. Hij moet zich wel laten begeleiden voor zijn alcoholproblematiek en relatietherapie volgen.

Een nachtelijke ruzie in het gezin ontaardde op 16 oktober vorig jaar. Rond vier uur vluchtte het slachtoffer weg uit de woning. Ze vond een vluchtoord bij haar zus, die vlakbij woont. Volledig onder het bloed vertelde ze dat ze slagen had gekregen en een mes op de keel was gezet. Ze bleek een hersenschudding en een gebroken oogkas te hebben opgelopen. Haar vriend werd opgepakt en vloog in de gevangenis. De Tunesiër gaf toe dat hij onder invloed van alcohol zijn vriendin slagen gaf maar nooit de bedoeling had zijn vrouw te doden.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier