Achttien maanden cel voor bedreigingen aan uitzendconsulente en Kortrijkse huisarts

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een twintiger veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

De jongeman moet ook een boete van 600 euro betalen. Hij uitte schriftelijke (doods)bedreigingen ten aanzien van een uitzendconsulente en een huisarts.

De rechtbank behandelde twee dossiers waarbij H.Q. (22) uit Kortrijk bedreigingen uitte. De man had van een uitzendconsulente bij interimkantoor Talentus een vriendelijke e-mail gekregen dat er geen job voor hem beschikbaar was, maar nam geen genoegen met dat antwoord. Hij stuurde een reeks grove, bedreigende e-mails naar de uitzendconsulente. In het tweede dossier werd een klacht ingediend door een huisarts die een praktijk met haar man heeft aan de Veemarkt in Kortrijk. In juni kregen zij een anonieme dreigbrief in de bus.

“Ik ga je met een 9 mm. door de kop knallen”

“Het gaat om ernstige bedreigingen”, benadrukte de openbare aanklager, die enkele passages uit de e-mails en brieven aanhaalde. Er werd onder meer geschreven door de beklaagde dat hij de slachtoffers “met een 9 mm. door de kop zou knallen”. Het openbaar ministerie vorderde 15 maanden cel.

De jongeman werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden effectief. Hij moet aan beide vrouwelijke slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 4.000 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier