Achttien maanden cel voor auto-inbraken in Kortrijk en Harelbeke

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Kortrijk is veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden effectief, voor vijftien inbraken in wagens in Kortrijk en Harelbeke in drie dagen tijd.

Hij moet ook een boete van 600 euro betalen en zich aan strenge voorwaarden houden als hij de rest van de uitgesproken celstraf voorwaardelijk wil houden.

Samuel G. pleegde de feiten telkens onder invloed van drugs. Na een relatiebreuk raakte de Kortrijkzaan op de dool. Hij verloor zijn job, kon de huur van zijn woning niet meer betalen en zocht een uitweg in druggebruik. Vijftien jaar lang was hij nochtans clean kunnen blijven. Op 15, 16 en 18 juni ging hij ‘s nachts op strooptocht. Telkens sloeg hij met een gele koevoet de ramen van voertuigen stuk en ging er met handtassen, geld, gps-toestellen, gsm’s,… vandoor. Op 18 juni kon hij uiteindelijk ingerekend worden nadat een koppel was wakker geworden van glasgerinkel. G. had drugs en een deel van de buit op zak. Aan de slachtoffers moet hij 2.450 euro schadevergoeding betalen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier