Acht verdachten staan terecht voor valsemunterij in regio van Oostende

01/09/16 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Acht beklaagden moeten zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor feiten van valsemunterij. De valse biljetten werden vooral in de streek van Oostende in omloop gebracht.

Acht verdachten staan terecht voor valsemunterij in regio van Oostende

Het onderzoek startte naar aanleiding van een aantal klachten. Onder andere door uitgebreid telefonie-onderzoek kwamen de speurders de links tussen de verschillende klachten op het spoor. Woensdag 8 juli 2015 voerde de politie dan op vraag van de onderzoeksrechter huiszoekingen uit bij de verdachten. Bij B.H. thuis werden bovendien nog 50 gram cannabis en een cannabisplantage van zeven plantjes aangetroffen. In totaal werden toen zes jonge twintigers uit Oostende aangehouden, maar ook vrij snel terug vrijgelaten.

De verdachten verklaarden dat ze de valse briefjes van 20 en 50 euro in Gent hadden aangekocht. In december 2015 werd uiteindelijk ook een 23-jarige Gentenaar aangehouden voor zijn aandeel in de zaak. De verdachten zouden in totaal enkele duizenden euro's vals geld in omloop gebracht hebben. Ze beweren allemaal dat ze met het drukken van de valse biljetten niets te maken hebben.

De zaak zal op 8 december gepleit worden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!