Acht maanden cel voor twee schoten met alarmpistool

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 48-jarige Middelkerkenaar veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf voor twee incidenten met een alarmpistool. Michel B. schoot in de lucht om een winkeluitbater te bedreigen en loste ook een schot op de kusttram.

Op 4 november 2016 had de Middelkerkenaar zichtbaar een namaakpistool op zak toen hij in Oostende op café ging. Even later wilde hij absoluut binnengaan in een winkel die duidelijk gesloten was. De uitbater weigerde, waarop Michel B. met zijn alarmpistool tegen het raam sloeg. Daarna schoot hij ook nog in de lucht. Uiteindelijk werd de verdachte op de kusttram aan het Marie-Joséplein opgepakt.

Uit broekzak gevallen

Op de kusttram ter hoogte van Middelkerke was B. op 11 januari 2017 opnieuw betrokken in een incident met een alarmpistool. De beklaagde verklaarde echter dat hij per ongeluk een schot loste toen zijn wapen uit zijn broekzak viel. Het nieuwe alarmpistool diende volgens B. om zich te beschermen tegen de bende van Julien B. (28). Ondertussen zit die man trouwens inderdaad in de cel voor een straatoverval in Middelkerke.

De beklaagde was niet aan zijn proefstuk toe en werd daarom tot acht maanden effectieve celstraf veroordeeld. Binnenkort zal Michel B. zich echter alweer voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Op zondag 13 augustus in Middelkerke stond hij immers in dronken toestand opnieuw met een alarmpistool te zwaaien. Hij zorgde zelfs voor wat paniek door in de Parijsstraat in de lucht te vuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier