Aanvaller van Raoul Hedebouw krijgt 28 maanden cel, deels met uitstel

Raoul Hedebouw vlak na de aanval op zijn 1 mei-toespraak in Luik. © BELGA
Redactie KW

Mustafa S., een inwoner uit Luik van 62 jaar, is maandag tot 28 maanden cel met uitstel voor drie vierde en een boete van 800 euro met uitstel veroordeeld voor zijn aanval op Raoul Hedebouw, nationaal woordvoerder en federaal parlementslid van PVDA/PTB, op 1 mei 2017.

Het communistische Kamerlid kreeg op die dag een messteek in de linkerbil tijdens zijn 1 mei-toespraak in Luik. Mustafa S. had tijdens de zitting in de rechtbank verklaard dat hij zijn daad niet betreurde en de actie had gepland. “Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers”, verklaarde de beklaagde. Mustafa S. gaf nog aan dat hij zijn daad stelde, omdat Raoul Hedebouw niet had geantwoord op zijn brieven waarin hij de laksheid van het Belgische gerecht had aangeklaagd.

Naast de celstraf kreeg Mustafa S. ook een aantal probatievoorwaarden opgelegd. Zo moet hij zich laten opvolgen door een psychiater en mag hij niet in contact treden met Raoul Hedebouw en zijn gezin. De rechtbank kende Hedebouw ook een symbolische schadevergoeding van 1 euro toe. Mustafa S. is maandag overigens niet opgedaagd om zijn straf te aanhoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier