Aanval met breekmes kost dader 25 maanden cel en ruim 10.000 euro schadevergoeding

Redactie KW

Axel H. stond maandag terecht in de Ieperse rechtbank.

De man verwondde Thomas D. met een breekmes, tijdens een ruzie in het café De Drum in Passendale. De dader haalde uit en verwondde het slachtoffer ernstig aan arm en elleboog, in zoverre dat de man zijn beroep van houtbewerker niet meer kan uitvoeren en er 3% invaliditeit heeft aan overgehouden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gevoerd door een bevriend koppel en moest worden geopereerd. Na de operatie bleef een vinger scheef staan omdat er een pees geraakt was.

De beklaagde, die zelf niet aanwezig was in de rechtbank, bood via zijn verdediging zijn verontschuldigingen aan en liet daarbij ook optekenen zich niets te herinneren van het voorval. Het openbaar ministerie vroeg een effectieve gevangenisstraf en kon niet begrijpen dat de beklaagde zomaar iemand die hij niet kende aanviel.

Bijna drie jaar na de feiten had het slachtoffer nog geen euro schadevergoeding gezien. De beklaagde Axel H. werd maandag veroordeeld tot 25 maanden cel waarvan 20 maanden met uitstel en een effectieve boete van 1.200 euro. Aan het slachtoffer moet hij 10.428 euro afdokken

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier