Aanrijding na caféruzie in Lichtervelde toch geen poging doodslag

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 35-jarige man uit Lichtervelde tot 12 maanden met uitstel veroordeeld voor een uit de hand gelopen caféruzie.

In de nacht van 17 op 18 november 2012 liep een ruzie in café De Jumper in Lichtervelde stevig uit de hand. In dronken toestand kreeg Peter C. een discussie met een vrouw, waarop hij in een gevecht met Philippe V. (57) belandde. Nadat V. was buitengegooid, gaf hij de vriendin van C. nog een klap. De vechtersbazen besloten de dronkemansruzie bij V. thuis voort te zetten. Daar werd V. op het trottoir aangereden door C. Het slachtoffer liep hierbij een open beenbreuk op.

Het OM vorderde voor poging doodslag een gevangenisstraf van 36 maanden. De verdediging legde uit dat Philippe V. zelf plots de weg overstak toen haar cliënt aankwam. Bovendien reed de beklaagde hoogstens 15 kilometer per uur. Meester Mieke Byttebier vroeg om een straf met uitstel. “Het was niet expres, ik wilde gewoon gaan praten. Het was echt een verkeersongeval“, zei Peter C. zelf tijdens de zitting.

De rechtbank volgde het standpunt van de beklaagde en beschouwde de aanrijding als een gewoon verkeersongeval. Voor dit feit en voor de vechtpartij in het café kreeg hij een celstraf van 12 maanden met uitstel. Philippe V. werd voor de knokpartij tot vier maanden met uitstel veroordeeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier