Aanhouding verlengd van verdachten homejacking burgemeester Anzegem

Redactie KW

De drie verdachten van homejackings die tijdens een routinecontrole begin februari opgepakt werden door de Franse politie, blijven in de cel.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling verlengde de aanhouding van twee verdachten die in beroep gingen tegen de beslissing van de Kortrijkse raadkamer. De gemaskerde mannen drongen in de nacht van 7 januari binnen in de woning van de Anzegemse burgemeester Claude Van Marcke, die zich tijdens de homejacking op zijn zolder verschool. Ze gingen aan de haal met zijn BMW X6. Mogelijk gaat het om leden van de BMW-bende. Ze worden verdacht van twee homejackings en één poging tot homejacking.

Vluchten richting Frankrijk

Omdat de daders na elk misdrijf telkens richting Frankrijk vluchtten, werd gedacht dat het om Franse grenscriminelen zou gaan, maar de opgepakte verdachten komen uit Kortrijk en Roeselare. Het trio werd onderschept tijdens een routinecontrole op 3 februari in Frankrijk. Ze verplaatsen zich in een wagen die in België gestolen werd.

De raadkamer in Kortrijk verlengde twee weken geleden de aanhouding van de drie mannen. Twee van hen gingen in beroep, maar de kamer van inbeschuldigingstelling oordeelt dat hun aanhouding noodzakelijk blijft.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier