58-jarige man uit Tielt naar de cel voor jarenlange verkrachting van zwakbegaafde dochter

07/06/16 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 58-jarige man uit Tielt tot vijf jaar cel veroordeeld, waarvan twee jaar effectief, voor de jarenlange verkrachting van zijn zwakbegaafde dochter.

58-jarige man uit Tielt naar de cel voor jarenlange verkrachting van zwakbegaafde dochter

De feiten speelden zich van begin 2005 tot eind 2008 af in de woning van het gezin D. in Tielt. De beklaagde wachtte tot zijn vrouw niet thuis was om zich aan zijn dochter te kunnen vergrijpen. Het zwakbegaafde slachtoffer was 20 jaar oud toen ze met haar vader voor het eerst seksueel contact had. Ze kreeg een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro toegewezen.

Pas in 2013 diende N. klacht in tegen haar vader. "In het gezin heerste als het ware een omertà. Ze werd afgedreigd om het niet te vertellen", aldus meester Filip De Reuse, raadsman van het slachtoffer. De advocaat hekelde het feit dat Patrick D. geen dag in voorhechtenis zat. "Hij heeft haar vier jaar lang drie è vier keer per week verkracht en misbruikt. Als hij vier jaar cannabis had gedeald, zat hij al lang binnen."

"Dochter alles zelf uitgelokt"

In eerste instantie probeerde de beklaagde zijn daden te minimaliseren. Hij beweerde zelfs even dat zijn dochter alles had uitgelokt. Op de zitting bekende D. wel schuld. Zijn advocaat legde uit dat de man uit Tielt bereid is om zich te laten begeleiden en vroeg daarom een straf met voorwaarden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!