55-jarige Bruggeling moet zich verantwoorden voor poging tot doodslag op ex-vrouw

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 55-jarige Bruggeling heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op zijn ex-vrouw. Het slachtoffer beweert dat Tony H. haar met zijn wagen probeerde aan te rijden aan de Brugse gevangenis. Volgens de verdediging en het openbaar ministerie was er geen intentie tot doden.

De relatiebreuk had eerder al voor incidenten gezorgd. Zo greep de beklaagde zijn ex-partner op 11 mei 2015 even bij de keel. Twee jaar eerder deelde hij al eens een klap uit aan hun dochter. Daarnaast moest H. zich ook verantwoorden voor belaging en bedreigingen aan het adres van zijn ex-vrouw. Voor die feiten vroeg de verdediging om een autonome probatiemaatregel. Op 19 mei 2015 moesten beide betrokkenen voor de familierechtbank verschijnen om de echtscheiding verder af te handelen. Die ochtend wilde Tony H. schoenen ophalen in hun woning in Sint-Andries. In de Sint-Hubertuslaan, vlak bij de gevangenis, wachtte hij haar op in zijn auto. Over wat daarna gebeurde, lopen de verklaringen uiteen.

Het slachtoffer beweert dat haar ex-echtgenoot haar moedwillig probeerde aan te rijden. “Ik ben weg moeten springen. Als ik was blijven staan, was ik zeker dood geweest“, vertelde ze op de zitting. Volgens de verdediging reed H. echter gewoon rakelings langs de vrouw. “Hij is vervolgens gewoon uitgestapt. Na een nieuwe discussie heeft hij haar geslagen. Van een poging tot doodslag was duidelijk geen sprake”, aldus meester Kris Vincke. Ook het openbaar ministerie is van oordeel dat de Bruggeling niet de bedoeling had het slachtoffer te doden. De rechter doet uitspraak op 5 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier