54 maanden effectief voor pepperspray-dief met 7 aliassen

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een zware straf uitgesproken voor een 52-jarige Fransman die een reeks diefstallen pleegde in West- en Oost-Vlaanderen.

Hij krijgt 54 maanden cel en een boete van 3.000 euro, beide effectief. De man had altijd pepperspray bij zich.

Hakim O. (52) pleegde een twintigtal diefstallen in West- en Oost-Vlaanderen. Hij werd op 6 september 2014 op heterdaad betrapt en bekende tijdens het onderzoek een heleboel inbraken. Hij brak meestal binnen via de achterdeur en had altijd een bus pepperspray bij zich. Als hij betrapt werd door de bewoners, gebruikte hij die pepperspray om zijn achtervolgers af te schudden.

Volgens het openbaar ministerie is hij een ‘beroepscrimineel’. Hij gebruikte zeven aliassen, dekte altijd de nummerplaat van zijn wagen af en bereidde zijn inbraken en diefstallen goed voor. De procureur vroeg een effectieve celstraf van vijf jaar.

Bij de uitspraak hield de rechtbank rekening met de wettelijke herhaling van een aantal feiten. Hakim O. krijgt 54 maand effectief (4,5 jaar). Hij moet ook een boete betalen van 3.000 euro. Er werd 2.210 euro verbeurd verklaard, die naar de burgerlijke partijen gaat.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier