54-jarige vrouw staat terecht voor poging doodslag in Middelkerke

13/10/16 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:41

Een 54-jarige Mongolische vrouw heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op haar toenmalige partner in Middelkerke.

54-jarige vrouw staat terecht voor poging doodslag in Middelkerke

De 52-jarige man kreeg in hun appartement in Middelkerke een messteek te verwerken van D.B. Begin 2015 moest het slachtoffer zich zelf nog voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor poging doodslag op zijn vriendin.

Op 27 mei 2014 ging de vrouw door het lint in het appartement van R.H. Ze gooide onder andere de stereoketen door het raam en graaide een duur horloge mee. Een dag later trok R.H. naar het appartement van de ex-vriend van de vrouw. Hij gooide zich op haar en deelde meerdere zware vuistslagen uit. Begin 2015 sprak de rechter hem echter vrij voor poging tot doodslag. R.H. werd wel tot 12 maanden met uitstel veroordeeld voor slagen en verwondingen.

Steakmes in de schouder

Op maandag 6 juli 2015 ging het opnieuw fout binnen het koppel. D.B. haalde een steakmes in de keuken en plantte het mes in de schouder van haar partner. Hierbij werd een long van het slachtoffer doorboord. De man verkeerde even in levensgevaar, maar zijn toestand was snel stabiel. De verdachte zat uiteindelijk bijna drie maanden in voorhechtenis.

De verdediging vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. "Ze heeft hem willen kwetsen, maar wilde hem absoluut niet doden", aldus meester Mathieu Langerock. De vrouw kampte met een zwaar alcoholprobleem en vroeg om een voorwaardelijke straf. Ook het openbaar ministerie is van mening dat de beklaagde begeleiding nodig heeft.

De rechter doet uitspraak op 20 oktober.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!