54-jarige Torhoutse vrijgesproken voor vergiftigen van stiefzoontjes

© Getty Images/iStockphoto
Laurens Kindt

Een 54-jarige vrouw uit Torhout is woensdag door het Gentse hof van beroep vrijgesproken van de vergiftiging van haar twee stiefzoontjes. Volgens het hof staat het niet vast dat Erna G. de twee kindjes wilde vergiftigen met een overdosis pillen.

De feiten dateren van augustus 2012, toen de kindjes 7 en 10 jaar oud waren. Erna G. woonde toen met haar partner Els H. in Zeebrugge. De twee vrouwen waren al zeven jaar getrouwd, maar hun relatie verliep met ups en downs. Begin augustus 2012 merkte Els H. op een ochtend plots dat haar kindjes misselijk waren toen ze uit bed kwamen. “Ze moesten braken, konden niet rechtstaan en sloegen wartaal uit. Mijn oudste zoontje zei dat hij ‘s nachts ‘vies water’ had moeten drinken van ‘moeke’. In hun bloed, en in het mijne, werden later sporen gevonden van Expidet en Temesta, heel krachtige slaap- en kalmeringspillen”, aldus Els H. tijdens het proces in eerste aanleg.

Erna G. werd aangehouden op verdenking van poging moord en werd uiteindelijk door de rechter in Brugge veroordeeld tot 2 jaar celstraf met uitstel. De vrouw ging in beroep. Met succes, zo blijkt nu, want het hof van beroep sprak haar vrij. “Wie gaf die pillen? Dat blijft de cruciale vraag. Mijn cliënte blijft erbij dat zij het niet was. Haar toenmalige partner Els H. was verslaafd aan die pillen. Ze nam ze dagelijks. Het was zelfs zo erg dat mijn cliënte die pillen achter slot en grendel moest verstoppen”, aldus de advocaat van Erna G. tijdens het pleidooi in beroep.

Door de vrijspraak valt ook de schadevergoeding weg, die door de eerste rechter aan Els H. en haar zoontjes was toegewezen.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier