50-jarige Fransman vrijgesproken in verkrachtingsdossier

18/04/17 om 17:00 - Bijgewerkt om 20:27

De man werd vervolgd voor de verkrachting van een minderjarige. Er was vijf jaar gevorderd. Op grond van twijfel achtte de rechter de feiten niet bewezen.

50-jarige Fransman vrijgesproken in verkrachtingsdossier

Op 13 april 2007 nam T.C. (55) een 16-jarige meisje in Frankrijk mee in zijn wagen. De man reed met de tiener richting België. Op een parking aan de Marksesteenweg in Kortrijk hadden de twee seksuele betrekkingen. Het meisje beweerde, tien jaar na datum, op de rechtbank dat ze ontvoerd en verkracht werd. De man vertrok na de seksuele handelingen. Het meisje kon passanten tegenhouden, die de politie verwittigden.

Volgens de Fransman was er van verkrachting geen sprake. Hij verklaarde dat zij een prostituee was. "Ze zouden seks hebben voor 50 euro en zij wilde naar Brussel, waar er kennissen wonen. Toen hij haar wilde betalen, zag ze dat hij nog een briefje van 50 euro in zijn portefeuille had, dat ze ook wilde nemen", aldus zijn advocate Christine Onraet. "Toen ze uit de auto werd gezet door mijn cliënt, dreigde ze ermee naar de politie te stappen."

Omdat er twijfel is over de schuld van de vijftiger, werd de man vrijgesproken.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!