5 jaar cel voor twintig messteken aan liefdesrivaal

Redactie KW

De 32-jarige man deelde in november 2014 een twintigtal messteken uit aan een liefdesrivaal. Het slachtoffer liep ernstige verwonding op, maar kon ontkomen.

Op 13 november 2014 belde de Marokkaanse beklaagde aan bij het slachtoffer, toen zijn ex-vriendin weg was met het zoontje dat ze samen hebben. Hij vroeg om verzorging van een gekwetste vinger. De man ging hem voor naar de keuken, waar de beklaagde hem aanviel met een mes en een twintigtal steek- en snijwonden toebracht in de hals, borst en de buik. Het slachtoffer kon naar buiten strompelen. De beklaagde verstopte zich in het huis, waar de politie hem later kon inrekenen.

De beklaagde was in november vorig jaar nog veroordeeld tot zeven maanden met uitstel voor slagen en verwondingen aan zijn ex-partner. Een psychiatrisch verslag omschreef de man als een groot maatschappelijk gevaar. De procureur meende dat de intentie om te doden vaststond en dat de kwalificatie ‘poging moord’ toepasbaar was. Het openbaar ministerie vorderde 8 jaar effectief.

De verdediging was het daar niet mee eens. “Het slachtoffer is zelf naar buiten gevlucht en mijn cliënt is hem niet gevolgd. Als hij hem echt had willen doden, was hij hem toch achterna gelopen?” stelde raadsman Koen Blomme. Hij betwistte zowel de voorbedachte rade als de intentie om te doden.

De rechtbank volgde daarin en herkwalificeerde de feiten tot poging doodslag. De man werd veroordeeld tot 5 jaar effectief. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 2.501 euro toegekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier