435 ongeldige jetons ingeleverd op WK-dorp in Kortrijk

Voor de wedstrijd tegen Brazilië vrijdagavond kunnen nieuwe, geldige jetons worden opgehaald. © TVK
Redactie KW

Honderdtwintig mensen kwamen gele jetons inwisselen die niet meer geldig zijn nadat de fraude bekendraakte. Zij kunnen vrijdag nieuwe jetons ophalen.

Nadat bekend raakte dat er op massale schaal gefraudeerd werd met jetons op het WK-dorp in Kortrijk, bood de organisatie de kans om de gele jetons in te wisselen. Dat kon voor de wedstrijd tegen Japan maandagavond. Op aanraden van hun advocaat hield de organisatie een lijst bij van mensen die hun jetons kwamen inruilen.

Maandag registreerden 120 personen zich met gele jetons. Alles samen werden 435 van die ongeldig geworden jetons ingeleverd. Die mensen mogen in ruil voor hun gele jetons evenveel andere en geldige jetons ophalen aan dezelfde stand vrijdag 6 juli tussen 18 en 19.30 uur, voor de wedstrijd tegen Brazilië.

Na de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Engeland vorige week stelden de drie sportclubs die de exploitatie doen van de bars op het Schouwburgplein vast dat er op vrijdagmorgen 3.500 jetons meer in de dozen werden teruggevonden dan bij de start op donderdagavond.

Vrij snel werd duidelijk dat we het slachtoffer zijn geworden van fraude“, klinkt het bij Stefaan Bral, die mee instond voor de uitbating van de bar. “Wij als clubs hebben dus 3.500 dranken aan de bars doorgegeven aan mensen die de jetons niet bij ons hadden aangekocht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier