40 maanden gevorderd voor jonge cocaïnedealer uit Varsenare

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse strafrechter gevraagd om een 24-jarige cocaïnedealer tot 40 maanden effectieve celstraf te veroordelen.

Tijdens het onderzoek naar die cocaïnehandel werd in de Oostendse vismijn een cannabisplantage ontdekt. De pleidooien over de cannabisplantage volgen op 15 februari.

De politie trof op donderdag 10 oktober 2013 in een loods in de Oostendse vismijn een cannabisplantage van bijna 1.923 plantjes aan. De ontdekking leidde tot de aanhouding van zeven Albanezen, waarvan er vier behoren tot de in Oostende beruchte familie D. Robert en Ilir D. stonden eerder al terecht voor onder andere moordpoging. Kort na de ontdekking werd brand gesticht in de bewuste loods, maar de dader kon nooit gevonden worden.

In een wagen van de familie D. werd ook een halve kilogram cocaïne ontdekt. Enkele dagen later werd ook Pieterjan D. (24) in dat kader bij hem thuis in Varsenare opgepakt. Tijdens het onderzoek hield de jongeman de lippen stijf op elkaar over zijn rol in de cocaïnehandel. Op de zitting gaf hij zijn aandeel in de zaak wel toe. “Ik heb totaal verkeerde en zelfs immorele keuzes gemaakt. Nu gebruik ik absoluut geen drugs meer”, aldus de beklaagde. Zijn raadsman meester Filip Van Hende vroeg om een voorwaardelijke straf.

Albanese familie

Ook de zaak tegen elf andere beklaagden werd maandagochtend al behandeld. Enjel C. (34) riskeert drie jaar effectieve gevangenisstraf en een verbeurdverklaring van 141.000 euro. Voor de broer van Pieterjan D. en een reeks subdealers werd een straf met uitstel gevorderd.

Op 15 februari volgen de pleidooien van de advocaten van de Albanese familie D. Het OM heeft nog geen straf gevorderd, maar de Albanezen riskeren wel verbeurdverklaringen van in totaal meer dan 500.000 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier