40-jarige vrouw uit Oostende krijgt 5 jaar cel voor cannabisplantage in Ledegem

20/04/17 om 17:03 - Bijgewerkt om 17:01

In het dossier werd in juli 2016 een cannabisplantage van 1.800 planten opgerold in Ledegem.

40-jarige vrouw uit Oostende krijgt 5 jaar cel voor cannabisplantage in Ledegem

Philippe P. (45), een spilfiguur bij het opzetten van de plantage, kreeg vier jaar effectief.

Het onderzoek startte met informatie over de handel en wandel van Chantal R. en haar zoon Bradley L. (19). Telefoontaps bevestigden dat ze in Oostende drugs dealden. In een ander dossier was duidelijk geworden dat op vraag van een Nederlandse bende cannabisplantages waren opgezet in Gistel en Ledegem.

Op 6 juli 2016 werden in het dossier een reeks huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werd onder meer de cannabisplantage in Ledegem ontdekt. De bewuste loods werd voor 2.000 euro per maand verhuurd door Paul B. (50). De kippenboer gaf toe dat hij van de plantage afwist en riskeert twee jaar met uitstel.

Drie broers C. uit Oostende leverden hand- en spandiensten aan de Nederlandse bende, die nooit werd ingerekend. Zo speelde Lieven C. (33) vooral een rol als elektricien. Philippe P. uit Oudenburg was een van de spilfiguren in het opzetten van de plantage en regelde ook de locatie voor de kleinere plantage in Gistel.

De meeste betrokkenen stonden terecht voor het dealen van verschillende soorten softdrugs en harddrugs. Bij de huiszoekingen werd bijvoorbeeld ook cocaïne, heroïne, xtc en speed aangetroffen. Lieven C. speelde zelfs een rol als tussenpersoon bij een drugstrafiek naar Denemarken. De koerier D.D. werd echter aan de Deense grens opgepakt met 12,4 kilogram amfetamines en zit nu een celstraf van negen jaar uit. Lieven C. werd uiteindelijk veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf, zijn broers kregen mildere straffen met uitstel.

Veertien beklaagden werden schuldig bevonden en kregen celstraffen van een jaar voorwaardelijk tot vijf jaar effectief. In totaal werd ruim 150.000 euro aan winsten uit hun drugshandel verbeurdverklaard. Eén beklaagde werd vrijgesproken.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!