40-jarige buur verdacht van moord op radiomedewerker (66) uit Oostrozebeke

Wijlen Roland Roelens. © Foto MFM
Lieven Vancoillie

De onderzoeksrechter heeft een 40-jarige man aangehouden op verdenking van moord op de 66-jarige Roland Roelens. En niet een 19-jarig meisje, zoals een aantal bronnen meldden. Dat zegt het parket van Kortrijk in een mededeling.

Voor de eerste keer communiceert het parket van Kortrijk over de feiten die zich eind vorige week in een flat in een appartementsgebouw op De Ginste in Oostrozebeke hebben afgespeeld.

In die mededeling bevestigt het parket van Kortrijk dat de 66-jarige Roland Roelens vrijdagavond dood werd aangetroffen in zijn appartement. “Uit de vaststellingen van de wetsdokter blijkt dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht.”

Niet een 19-jarig buurmeisje, maar wel een 40-jarige man werd door de onderzoeksrechter op verdenking van moord aangehouden. “De verdachte woont in hetzelfde appartementsgebouw.” Op woensdag 2 november beslist de raadkamer over zijn verdere aanhouding.

Dader en slachtoffer woonden in hetzelfde appartementsblok op De Ginste in Oostrozebeke.
Dader en slachtoffer woonden in hetzelfde appartementsblok op De Ginste in Oostrozebeke.© Foto CLY

Motief nog niet bekend

“Op dit ogenblik is het te vroeg om uitspraken te doen over het motief van de verdachte en over de precieze omstandigheden van de feiten. De resultaten van het onderzoek ter plaatse door de politiediensten, het sporenonderzoek van het labo en het afstappingsteam van de federale politie en de verdere onderzoeken van de wetsdokter moeten worden afgewacht. Het gerechtelijk onderzoek is momenteel volop aan de gang“, aldus de parketwoordvoerder.

Het slachtoffer Roland Roelens (66) was gepensioneerd. Zijn grote passie was muziek. Zo was hij medewerker van Molenland FM, de lokale radio die gericht is op de regio Tielt en vanuit Wingene uitzendt. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier