38 maanden geëist tegen vrouw uit Kortrijk die pastoor van Tiegem oplichtte

26/10/16 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:41

Een vrouw uit Kortrijk moest woensdag voor de correctionele rechtbank verschijnen. Ze zou de pastoor van Tiegem en een vriend hebben opgelicht. De pastoor beweert dat hij 175.000 euro kwijt is. Het openbaar ministerie vordert een effectieve celstraf van 38 maanden.

38 maanden geëist tegen vrouw uit Kortrijk die pastoor van Tiegem oplichtte

Het gerechtelijk verleden van de 48-jarige vrouw startte in 1991. Sindsdien liep ze zeven veroordelingen op, goed voor een totaal van acht jaar en drie maanden effectieve celstraf. Ze werd telkens veroordeeld voor oplichting, diefstal of misbruik van vertrouwen.

"Beklaagde gaat bewust op zoek naar kwetsbare mensen die ze naar haar hand kan zetten", meent de procureur. In het huidig dossier worden twee slachtoffers naar voor geschoven: de pastoor van Tiegem en een man die al 30 jaar met de beklaagde bevriend is. Hij leende haar zijn bankkaart en pincode omdat ze beweerde in geldnood te verkeren. Ze haalde 11.000 en later nog eens 6.700 euro af. De pastoor beweert dat het in zijn geval zelfs om 175.000 euro gaat.

"Zelf aan haar gegeven"

"Mijn cliënte houdt vol dat beide mannen dat geld zelf aan haar gegeven hebben", pleitte advocate Sharon Carrein. "Het enige waar ze wel schuldig aan pleit is dat ze aanvankelijk een valse naam opgaf aan de pastoor. Daarvoor vragen wij een straf met uitstel. Wat de oplichtingen betreft gaan we voor de vrijspraak." De vrouw betuigde spijt ten aanzien van de strafrechter, maar beweert dat ze echt geld nodig had.

Vonnis op 16 november.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!