37 maanden cel voor verkrachting van dochter in Oostende

07/06/16 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:41

De Brugse strafrechter heeft een 41-jarige Congolese Gentenaar tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor de verkrachting en aanranding van zijn dochter.

37 maanden cel voor verkrachting van dochter in Oostende

De feiten begonnen in 2008, toen het slachtoffer amper tien jaar oud was. Robert R. betastte in die periode regelmatig het geslachtsorgaan van zijn dochter. Daarnaast stond de beklaagde nog terecht voor openbare zedenschennis. In mei 2013 werd hij immers betrapt toen hij zichzelf in Gent in het openbaar bevredigde.

Robert R. ontkende de feiten, maar de rechter oordeelde dat het misbruik wel degelijk bewezen is. Zo maakte het slachtoffer tijdens een audiovisueel verhoor een heel geloofwaardige indruk. Bovendien reageerde de beklaagde leugenachtig bij een test met de leugendetector.

Eerder al veroordeeld en vrijgesproken

In 2008 werd hij door de rechtbank van Doornik al tot drie jaar cel veroordeeld voor verkrachting, maar op verzet werd hij voor die feiten uiteindelijk vrijgesproken.

De rechter veroordeelde R. tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 3.500 euro betalen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!