37 maanden cel voor mensensmokkel aan industrieterrein in Veurne

27/06/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 20:38

De correctionele rechtbank van Veurne heeft twee Albanezen veroordeeld tot effectieve gevangenisstraffen van 37 maanden voor mensensmokkel.

37 maanden cel voor mensensmokkel aan industrieterrein in Veurne

© BELGA

Ze probeerden 13 Albanese vluchtelingen in Veurne op een vrachtwagen richting Verenigd Koninkrijk te smokkelen.

De bal ging eind augustus 2016 aan het rollen door een tip van de Britse politie. Ze lichtten de Belgische politiediensten in van het feit dat twee in Engeland wonende Albanezen bezig waren met mensensmokkel in Veurne. Nabij het industrieterrein van Veurne bleken inderdaad 13 Albanese vluchtelingen op een vrachtwagen te zijn verstopt. De smokkelaars hadden een Turkse chauffeur ingeschakeld om hun illegale landgenoten naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. De Turkse vrachtwagenchauffeur werd uiteindelijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar.

Tijdens het onderzoek kwam ook een Gentse Albanees in het vizier. In zijn woning werd onder andere een tiental matrassen aangetroffen. De beklaagde legde uit dat hij zijn landgenoten louter om humanitaire redenen een slaapplaats bezorgd had. Hij werd echter tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor mensensmokkel.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!