37 maanden cel voor man die zijn vriendin probeerde te wurgen in Brugge

Redactie KW

Een man uit Oedelem heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor poging tot doodslag op zijn vriendin.

Op 21 februari vorig jaar ging beklaagde Mike V., die toen nog met slachtoffer Claudine G. in de Brugse wijk Sint-Gillis woonde, compleet door het lint. Met de nodige hoeveelheden alcohol achter de kiezen greep V. zijn vriendin bij de keel en probeerde haar te wurgen. De vrouw kon zich echter losrukken. Intussen is ze naar Wingene verhuisd.

Volgens Jan Dekersgieter, de advocaat van V., was zijn cliënt niet van plan om haar te doden. “Hij heeft spontaan zijn greep gelost. Indien een man van zijn postuur het slachtoffer had willen doden, zou hem dat gelukt zijn. Mijn cliënt heeft zich intussen zeer lang en intensief laten behandelen voor zijn alcoholverslaving en volgt nog altijd ambulante therapie”, aldus Dekersgieter.

Het openbaar ministerie had vijf jaar effectieve cesltraf gevorderd voor V., maar de rechter hield het dinsdagvoormiddag op 37 maanden. Het openbaar ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding van V., maar de rechter ging daar niet op in. Mike V. was niet aan zijn proefstuk toe. In 2013 kreeg hij in de rechtbank van Kortrijk vier jaar cel, waarvan achttien maanden effectief, voor poging tot doodslag op een eerdere partner.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier