37 maanden cel voor handtasdiefstal voor politiekantoor

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft twee jonge Walen bij verstek veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf voor een handtasdiefstal in Oostende. Samen met een derde beklaagde probeerden ze domweg vlak voor het Oostendse politiebureau hun slag te slaan.

Op 24 juli 2016 gingen drie jonge Walen aan de haal met de handtas van de 74-jarige Liliane S. uit Oostende. Enkele politiemensen zaten die bewuste zondagochtend gewoon op kantoor, toen ze geroep hoorden op de Vindictivelaan. Door het raam zagen ze hoe de wegrennende verdachten de handtas doorgaven. De drie betrokkenen konden snel ingerekend worden.

Régis G. (27) en Kevin O. (25), beiden afkomstig uit Beauraing in de provincie Namen, waren eerder al met het gerecht in aanraking gekomen. G. werd minder dan drie weken voor de feiten zelfs nog veroordeeld door de correctionele rechtbank van Dinant. Voor verkrachting, slagen en doodsbedreigingen kreeg hij toen 30 maanden voorwaardelijk. O. werd eveneens in Dinant veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk voor geweldplegingen en vernielingen. Het duo uit Beauraing liet verstek gaan voor hun proces. Ze werden allebei veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf met onmiddellijke aanhouding. Jonathan D. (20) uit Vresse-sur-Semois kwam zich wel voor zijn daden verantwoorden. Hij kreeg 37 maanden gevangenisstraf met uitstel opgelegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier