35 illegalen aangehouden in omgeving haven Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

De actie was een samenwerking tussen de Scheepvaartpolitie, de politiezones van Brugge en Knokke-Heist, de Federale Gerechtelijke Politie, het Interventiekorps Federale Politie en de Hondensteun.

In de omgeving van de haven van Zeebrugge zijn maandagavond bij een bestuurlijke actie 35 illegalen bestuurlijk aangehouden.

“De bedoeling was om enerzijds een stand van zaken te krijgen met betrekking tot de aanwezige transmigranten in de omgeving van de haven. Anderzijds was het ook ontradend bedoeld“, vertelt procureur Frank Demeester. Bij elke aanhouding maakte de Scheepvaartpolitie duidelijk dat het binnendringen van de haven een strafbaar feit is. “De bedoeling is om zoveel mogelijk preventief te werken, om repressief optreden te vermijden“, klinkt het. In de nacht van zondag op maandag werden nog vijf Iraniërs en een Libiër betrapt in de haven van Zeebrugge. Twee Iraniërs waren niet aan hun proefstuk toe en werden aangehouden. De verdachten zullen vrijdag voor de Brugse raadkamer verschijnen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier