34 gas-dossiers in Tielt tegen kleine vormen van overlast

Foto LVA
Lieven Vancoillie

Begin juli werd in de politiezone regio Tielt de gas-reglementering ingevoerd. Op vandaag werden al 34 dossiers tegen kleine vormen van overlast opgestart. Eerstdaags begint gemeenschapswacht-vaststeller Wouter Lagae in dat kader te werken.

Maandag 13 november begint Izegemnaar Wouter Lagae (37) aan een nieuwe uitdaging in zijn professioneel leven : de gewezen, zelfstandig UPS-koerier stapt over naar de stad Tielt, waar hij gemeenschapswacht-opsteller wordt. Hij is aangesteld om de gas-reglementering in nauw overleg met de stadsdiensten van Tielt op te volgen.

“Het respect moet van beide kanten komen, meer vraag ik niet. Ik wil geen boeman zijn.”

Gas staat voor : gemeentelijke administratieve sancties en beteugelt kleine vormen van overlast, zoals sluikstorten, wildplassen, foutparkeren… “Het respect moet van beide kanten komen, meer vraag ik niet. Ik wil een brugfunctie vervullen tussen het stadsbestuur en de burgers. Ik wil geen boeman zijn, heel zeker niet. Door met elkaar te praten en in overleg te gaan, kan je al veel problemen vermijden. Het gaat vaak om informatie en preventie.”

Wat die 34 gas-dossiers betreft, zijn veel terugkerende thema’s sluikstorten (onder meer aan de glasbollen in Tielt) en niet vergunde innames van het openbaar domein, bijvoorbeeld naar aanleiding van werken… “Op korte termijn zullen de eerste daadwerkelijke boetes de deur uitgaan. De procedure loopt nu waarbij de betrokkenen het recht hebben om gehoord te worden of hun argumentatie over te maken”, zegt jurist Wouter Mouton, bevoegd voor de gas-opvolging in Tielt. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier