31-jarige Oostendenaar opgepakt voor diefstal met geweld op bejaarde vrouw

Redactie KW

De politie heeft een 31-jarige Oostendenaar opgepakt die ervan verdacht wordt Jacqueline Benoot (78) zwaar toegetakeld te hebben in de inkomhal van haar appartement. De bejaarde vrouw werd er voor dood achtergelaten. Enkel om haar handtas te stelen.

Er is mogelijk een doorbraak in het onderzoek naar de diefstal met geweld, vorige zondag aan residentie La Regence langs de Albert I-promenade in Oostende. Jacqueline Benoot (78) werd er in elkaar geslagen in de inkomhal en voor dood achtergelaten.

De politie pakte een 31-jarige Oostendenaar op die aan de persoonsomschrijving voldeed en verdacht wordt van de feiten. De man werd intussen uitvoerig verhoord en zit nog steeds in de cel. “Ik hoop dat ze de dader vlug te pakken krijgen”, zucht dochter Annick Bennoot. “Want dergelijk geweld zie je normaal enkel in een film”.

“Dacht echt dat hij mij zou dood slaan”

Jacqueline lag enkele dagen in het ziekenhuis. Ze liep verschillende open wonden op, een gebroken vinger, en verstuikte pols. Maar het is vooral haar oog dat Jacqueline zorgen baart. “Ik zie niets meer door mijn ene oog”, vertelt ze. “Volgende week dinsdag moet ik opnieuw op controle. Een week later zal ik wellicht geopereerd moeten worden. Nu is dat nog niet mogelijk, door de zwelling. Ook mijn gehoor is verminderd door de vele klappen”.

Van de feiten herinnert ze zich niet veel meer. “Omdat het allemaal zo snel ging”, zucht ze. Ik heb nooit gezien dat er iemand achter mij stond. Ik had de tijd niet. Meteen begon hij te kloppen. Met een zwaar houten voorwerp. Misschien wel een baseballknuppel. Ik viel op de grond, en dacht echt dat hij mij zou dood slaan”.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier