30 maanden cel met uitstel voor bedreigingen aan voetbalveld

Redactie KW

De Turk ging zijn ex-partner en haar nieuwe vriend met een mes te lijf aan het voetbalveld van Dosko Sint-Kruis in Brugge. Van poging tot doodslag werd hij vrijgesproken.

Tania B. leerde Bahri T. kennen tijdens een vakantie in Turkije. Na een relatie van dertien jaar kwam het in 2013 tot een scheiding. T. werd dakloos en kon niet verkroppen dat hij zijn kinderen niet meer mocht zien. Hierdoor begon hij zijn ex-partner te stalken.

Van een intentie tot doden kan geen sprake zijn, hij zwaaide alleen maar met dat mes

In oktober 2014 escaleerde de situatie helemaal tijdens een voetbalwedstrijd van de zoon van het paar. Volgens een getuige maakte T. met zijn mes steekbewegingen in de richting van de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. “Van een intentie tot doden kan geen sprake zijn, hij zwaaide alleen maar met dat mes”, aldus de raadsman van de beklaagde, Kris Vincke. “Mijn cliënt had een goed leven in Turkije, maar is hier alles kwijt. Hij wil alleen maar de band met zijn kinderen onderhouden.”

De beklaagde werd na een maand voorhechtenis vrijgelaten onder voorwaarden. Op 19 december 2014 trok hij echter naar de school van zijn zoon, waarop T. in de gevangenis belandde. Het Openbaar Ministerie had vier jaar effectieve celstraf gevorderd. Aan de burgerlijke partijen moet de beklaagde in totaal 4.200 euro betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier