250 uur werkstraf voor man die toerist brutaal overviel aan station in Brugge

Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling heeft 250 uur werkstraf gekregen voor een brutale afranseling aan het station van Brugge. Dader Steven V. gaf zich pas aan bij de politie nadat de beelden van de feiten vertoond waren in het VTM-programma ‘Faroek’.

Na een stevig nachtje stappen met zijn broers, belandde Steven V. op 1 januari 2015 in de stationsbuurt van Brugge. In zwaar beschonken toestand dwong hij een man op de knieën om hem vervolgens zijn smekende slachtoffer vol in het gezicht te schoppen. Hij achtervolgde ook een Britse toerist en pikte zijn gsm en portefeuille.

“Herinnert zich niets meer”

Eind maart werden de beelden uitgezonden in het opsporingsprogramma ‘Faroek’, waarna de verdachte zich meldde bij de spoorwegpolitie. “Mijn cliënt kan zich niets meer van de feiten herinneren”, stelde zijn advocaat Stijn Leliaert tijdens de pleidooien. “Zijn strafblad is inderdaad niet blanco meer, maar hij zat terug op het juiste spoor. Het was een misstap, te wijten aan een stevige zuippartij met zijn broers, waarover hij zwaar spijt heeft.”

Het openbaar ministerie had achttien maanden celstraf gevorderd, maar de rechter hield het maandag op een werkstraf. Steven V. werd voor de uitspraak opnieuw gevolgd door een cameraploeg. Hij werkt immers mee aan het nieuwe televisieprogramma ‘Pro Deo’ op VTM.

(AFr – Foto a-AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier