24 maanden cel voor dealer van 't Hazegras in Oostende

08/06/17 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:02

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een Oostendse dealer tot 24 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Jamal O. verkocht begin 2014 vooral drugs aan de meisjes van plezier in de Oostendse wijk 't Hazegras.

24 maanden cel voor dealer van 't Hazegras in Oostende

© Getty Images/iStockphoto

Het gerecht kwam het handeltje van O. en zijn vriendin D.P. veeleer toevallig op het spoor. Bij een huiszoeking in het kader van een ander drugsdossier deed de vrouw immers de deur op slot. De politie moest de slotenmaker bellen, maar kon achteraf niet veel drugs meer aantreffen. De verdachte had de drugs snel doorgespoeld. Uit haar gsm, die achter het toilet verstopt zat, bleek echter duidelijk dat ze wel degelijk drugs verkochten. Ook de kopers bevestigden dat het koppel cannabis en cocaïne dealde. De rechter verwees naar het strafblad van Jamal O. en veroordeelde hem uiteindelijk tot 24 maanden effectieve celstraf. Hij moet ook 6.000 euro boete en 5.000 euro verbeurdverklaring betalen. D.P. kreeg 15 maanden voorwaardelijke celstraf en een verbeurdverklaring van 7.500 euro.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!