22-jarige Ledegemnaar veroordeeld voor mishandelen van 4-jarig stiefdochtertje

Redactie KW

Ondanks zijn ontkenning is een 22-jarige jongeman uit Ledegem dinsdag toch door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor de mishandeling van zijn stiefdochtertje van 4 jaar.

Het is de tweede keer dat hij daarvoor een veroordeling oploopt. Dit keer moet hij een werkstraf van 175 uren uitvoeren en een boete van 300 euro betalen.

In oktober 2014 liep de jongeman al een voorwaardelijke celstraf van één jaar op voor mishandeling van zijn stiefdochter, toen drie jaar oud. Een pediater van ziekenhuis AZ Groeninge had begin dat jaar het parket ingelicht nadat het meisje met ernstige verwondingen in het ziekenhuis was opgenomen. Hoewel hij aanvankelijk een verhaal opdiste dat het meisje was gevallen toen zijn honden haar omver hadden gelopen, bekende hij uiteindelijk toch dat zijn stoppen doorsloegen toen het meisje lastig deed.

Op 8 februari vorig jaar stelde de vader van het meisje opnieuw vast dat ze met een buil en blauwe plekken terugkeerde van een weekend bij haar moeder en de jongeman. Het meisje vertelde dat ze klappen op het hoofd had gekregen van haar ‘pappie’ maar dit keer bleef hij de slagen ontkennen. Toch achtte de rechter het bewezen. Hij moet een schadevergoeding van 250 euro betalen, geld dat tot haar achttiende verjaardag op een spaarrekening geblokkeerd moet blijven.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier