21 grafzerken zwaar beschadigd op kerkhof in Meulebeke

Redactie KW

De begraafplaats, gelegen in de Rijselstraat, kreeg tijdens het weekend van Hemelvaart af te rekenen met heel zwaar vandalisme. Maar liefst 21 graven werden beschadigd.

Burgemeester Dirk Verwilst en schepen Danny Bossuyt dienden ondertussen klacht in bij de politiezone Midow, die een onderzoek startte. De gemeente vraagt aan omwonenden of ze niks verdachts gehoord of gezien hebben. Zo werden de beschadigingen vermoedelijk in twee keer aangebracht.

“Een maand geleden werd het volledige marmeren blad van een zestal graven verwijderd. Families van overledenen hebben daar recht op en daardoor dacht de gemeente nog niet aan vandalisme.”

21 grafzerken zwaar beschadigd op kerkhof in Meulebeke

Een aantal dagen geleden werden echter 21 graven beschadigd. Burgemeester Verwilst legde zijn oor te luister bij enkele omwonenden en vermoedelijk gebeurden de feiten op vrijdagnamiddag 26 mei. “De gemeente betreurt uiteraard het vandalisme. We doen er immers alles aan om ons kerkhof met het nodige respect en de nodige zorg te behandelen en te onderhouden.”

21 grafzerken zwaar beschadigd op kerkhof in Meulebeke

Nabestaande Stefaan Christiaens is er het hart van in. “Precies nu, enkele dagen voor vaderdag. Ik kom hier heel regelmatig om nog even bij mijn vader te zijn. Maar nu kan ik hier niet blijven. Dat mensen zo onrespectloos kunnen handelen, dat begrijp ik in de verste verte niet.” De gemeente vraagt aan nabestaanden om aangifte te doen bij de politie en aan omwonenden om verdachte handelingen alsnog te melden. (DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier