20 maanden cel gevorderd voor openbare zedenschennis én slagen aan vriendin

© dgp-cs-geweld
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Zeebrugge is voor de Brugse strafrechter verschenen op verdenking van openbare zedenschennis en opzettelijke slagen en verwondingen. S.D. stelde onder andere obsceen gedrag op het strand van Knokke-Heist.


© dgp-cs-geweld

Op 7 augustus 2013 las de verdachte een pornomagazine op het strand. Met zijn handen in zijn broek maakte hij enkele ondubbelzinnige bewegingen, waardoor hij de aandacht trok van een aantal vrouwen. In mei 2013 was de man al eens betrapt toen hij zich in het openbaar bevredigde. Voor openbare zedenschennis vorderde het OM een gevangenisstraf van acht maanden.

S.D. deelde op 16 juli 2013 rake klappen uit aan zijn vriendin G.D. Hierbij liep het slachtoffer onder andere een neusbreuk op. Het parket vroeg voor deze feiten een celstraf van een jaar. Ondertussen zit de verdachte opnieuw in voorhechtenis op verdenking van poging tot doodslag op dezelfde vrouw. Die zaak zou vrijdag door de raadkamer naar de strafrechter verwezen worden.

“Hij beseft dat hij aan zijn drugsprobleem moet werken”

In totaal liep de verdachte al 17 correctionele veroordelingen op. “Mijn cliënt kan geen uitstel meer krijgen, maar toont wel schuldinzicht. Hij beseft ook dat hij aan zijn drugsprobleem moet werken”, pleitte meester Maxime Van Winkel. De rechter doet uitspraak op 6 januari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier