2 prostituees, barman en eigenaar aangehouden voor dood Philippe Vandendorpe in Gran Canaria

© VDB
Redactie KW

De ondernemer overleed in de nacht van 24 op 25 februari nadat men het verdovende middel ‘burundanga’ in zijn drankje en dat van andere toeristen deed, bevestigt de politie van de Canarias in een persbericht.

Vandendorpe was in het gezelschap van vier vrienden in bar Red Hot op de Avenida de Tirajana in Maspalomas, in het zuiden van Gran Canaria, toen de twee prostituees hem en een vriend een drankje aanboden. Toen Vandendorpe zich onwel voelde, werd hij per ambulance naar het Maspalomas Health Center overgebracht, waar hij uiteindelijk stierf. Een vriend van hem raakte daar ook onwel, maar werd gered na een maagspoeling. “Toxische analyses wezen op de aanwezigheid van escopolamina (burundanga) net als andere stoffen die nog onderzocht worden”, zegt de politie.

Het onderzoek leidde op 5 maart niet alleen tot de arrestatie van de twee prostituees, een 33-jarige Madrileense en een 28-jarige Russische, op betichting van doodslag, maar ook de zaakvoerder van de bar en een bediende werden aangehouden. Zij worden ervan verdacht toe te laten dat de drug in drankjes van bezoekers wordt gedaan, zodat die zich niet meer bewust zijn wanneer ze bestolen worden. De zaakvoerder en bediende werden aangehouden omdat ze de bezoekers in nood niet hielpen, met de dood tot gevolg, en het aanzetten tot prostitutie.

De politie zegt dat het onderzoek nog steeds loopt en dat nieuwe arrestaties niet uitgesloten worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier