2 jaar met uitstel voor man die brand stichtte in appartement van vriendin die hem eerder neerstak

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft Edwig D.C. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel voor een brandstichting in Torhout.

De man stichtte brand in het appartement van zijn vriendin, die hem eerder met messteken van het leven had proberen te beroven.

Op 9 maart 2013 deelde Patricia D. in Zedelgem zes messteken uit aan Edwig D.C.. Voor die feiten werd ze eind januari 2014 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan vier jaar voorwaardelijk. D.C. belandde door de steekpartij in een rolstoel. In die periode stichtte hij brand in het revalidatiecentrum waar hij bijna een jaar lang verbleef. In Zedelgem stak hij ook nog een haag in brand. Voor die feiten kreeg hij eerder al een jaar voorwaardelijke celstraf.

Na zijn ontslag uit het revalidatiecentrum trok de beklaagde opnieuw in bij Patricia D. De beklaagde stichtte op 16 april 2014 brand in haar appartement. Beide betrokkenen belandden in het ziekenhuis, maar waren snel aan de beterhand. D.C. had eerst verklaard dat hij per ongeluk een voetbankje tegen een kachel had gestoten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier