19 verdachten naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in vismijn

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft negentien verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen voor hun rol in een grote drugszaak.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Tijdens een onderzoek naar cocaïnehandel werd in de Oostendse vismijn een cannabisplantage ontdekt.

De politie trof op donderdag 10 oktober 2013 in een loods in de Oostendse vismijn een cannabisplantage van bijna 1.300 plantjes aan. De ontdekking leidde tot de aanhouding van zeven Albanezen, waarvan er vier behoren tot de in Oostende beruchte familie D. Robert en Ilir D. stonden eerder al terecht voor onder andere moordpoging. Kort na de ontdekking werd brand gesticht in de bewuste loods. Volgens het parket bestaat de mogelijkheid dat op die manier geprobeerd werd om sporen uit te wissen.

In een wagen van de familie D. werd ook een halve kilogram cocaïne ontdekt. Enkele dagen later werd ook Pieterjan D. (23) bij hem thuis in Varsenare opgepakt. Hij zat uiteindelijk net als vijf andere verdachten enkele maanden in voorhechtenis. De bende zou verantwoordelijk zijn voor het dealen van cocaïne en voor meerdere cannabisplantages.

De negentien beklaagden zullen zich wellicht in september voor de veertiende kamer van de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier