19 illegalen in Zeebrugge opgepakt

06/05/17 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:43

Afgelopen donderdagnacht heeft de Brugse lokale politie in samenwerking met de scheepvaartpolitie en leden van het provinciaal interventiekorps, 19 illegale transmigranten opgepakt. Vier van hen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij mensensmokkel en werden gearresteerd.

19 illegalen in Zeebrugge opgepakt

© BELGA

Wekelijks worden nu dergelijke politieacties gevoerd waarbij de migranten worden ontmoedigd om de oversteek naar Engeland te wagen. Er wordt daarbij ook gepoogd hen duidelijk te maken dat een vraag om asiel in België kan leiden tot medische zorg en een menswaardige tijdelijke huisvesting.

Dinsdag jongstleden nog loofde de Brugse gemeenteraad de inspanningen van de verschillende politiediensten die in Zeebrugge actief zijn en er alles aan doen om te vermijden dat daar al te veel transmigranten rondhangen en pogen in haveninstallaties of vrachtwagens in te klimmen.

Leegstand vermijden

De politie-inzet past in een ruimere aanpak om de overlast door illegalen in te dijken. Bouwvallige en verlaten huizen en loodsen worden nauwkeurig in kaart gebracht met het oog op het heffen van een leegstandtaks. Na enig aandringen is nu ook een spoedbehandeling mogelijk om slopingsvergunningen af te leveren. Technische diensten van de stad Brugge worden ingeschakeld om kampeerplekken in de duinen tussen Zeebrugge en Blankenberge zo snel als mogelijk op te ruimen en sluikstort in de woonwijken te verwijderen.

Eerder al had het College van Burgemeester en Schepenen alle bevoegde diensten opgeroepen zich samen in te zetten om over de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Zeebrugge te waken en daar met snelle en efficiënte acties toe bij te dragen.

(SVK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!