18 maanden cel voor reeks diefstallen bij Colruyt

© Archief
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft twee Polen bij verstek tot 18 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een reeks diefstallen bij Colruyt en OKay. Hun landgenoot Gracjan M. (41) kon wel opgepakt worden en kreeg 18 maanden, waarvan de helft met uitstel.

Een vijfkoppige Poolse dievenbende sloeg in de loop van 2016 ruim 60 keer toe in verschillende filialen van Colruyt en OKay. Ze hadden het telkens vooral gemunt op cosmeticaproducten en scheermesjes. Slechts drie verdachten konden geïdentificeerd worden. Op 8 december 2016 liep Gracjan M. tijdens een diefstal in Brugge tegen de lamp.

De verdediging benadrukte dat de 41-jarige Pool zijn aandeel in de feiten onmiddellijk bekend heeft. Volgens meester Nadia Lorenzetti was de voorhechtenis al lang en zwaar genoeg. “Per slot van rekening spreken we over gewone diefstallen, zonder braak of geweld.” Van een echte bende kon volgens de advocate geen sprake zijn. Haar cliënt kende zijn medebeklaagden Pawel W. en Robert G. naar eigen zeggen nauwelijks.

Naast de gevangenisstraf kregen alle beklaagden een geldboete van 1.500 euro opgelegd. De rechter heeft ook de onmiddellijke aanhouding bevolen van de twee Polen die verstek lieten gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier