18 maanden cel gevorderd voor gewapende overval op bakkerij in Oostende

Redactie KW

Een 22-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een gewapende overval op een bakkerij in Oostende. Het Openbaar Ministerie vorderde een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan een deel met uitstel.

Op 1 september 2018 zag de verkoopster van bakkerij Deneubourg hoe een man zich vreemd gedroeg op het kruispunt van de Gistelsesteenweg en de Oudstationstraat. Plots kwam de jongeman met een bivakmuts op en een vuurwapen in de hand de winkel binnen. De overvaller eiste de inhoud van de kassa en maakte zo 940 euro buit.

Via een vriendin kreeg het slachtoffer later te horen dat S.H. achter de overval zou zitten. Ze was zelf op Facebook bevriend met de beklaagde en wees hem als dader aan. S.H. werd op 8 december ingerekend en zit sindsdien in voorhechtenis. Hij bekende onmiddellijk de overval, maar zou naar eigen zeggen een speelgoedpistool als wapen gebruikt hebben.

De verdediging legde uit dat de jonge Oostendenaar met financiële problemen en een cocaïneverslaving kampte. Op het moment van de feiten had hij ook geen dak boven zijn hoofd. “Hij heeft bijzonder veel spijt van wat hij gedaan heeft”, aldus mr Nadia Lorenzetti. De advocate vroeg om een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. “Besef je dat de rechtbank daarvoor tot 15 jaar cel kan geven? Zulke feiten lossen niks op, integendeel”, sprak de rechter de beklaagde toe.

De rechter doet uitspraak op 18 april.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier