18 maanden cel gevorderd voor Bruggeling die koersfietsen stal

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 26-jarige Bruggeling heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een hele reeks diefstallen. Kevin T. ging onder andere aan de haal met enkele koersfietsen en een PlayStation. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden.

Op 26 augustus en 12 oktober 2018 sloeg de beklaagde in Brugge in totaal zes keer zijn slag. T. stal twee keer een dure koersfiets uit de garage van een woning. Bij één van die inbraken dronk hij ook enkele sterke bieren van zijn slachtoffers. Tijdens zijn rooftocht maakte de jongeman ook nog allerhande kleren, een koffieapparaat en een haagschaar buit. In totaal vorderden de burgerlijke partijen ruim 4.500 euro schadevergoeding.

Procureur Fauve Nowé merkte op dat de man enkele weken voor de feiten al veroordeeld werd tot 120 uur werkstraf voor diefstallen. Eind oktober kreeg hij nog eens dezelfde straf. Bovendien werd de beklaagde in 2012 al tot achttien maanden gevangenisstraf veroordeeld.

De verdediging pleitte dat T. absoluut geen sociaal vangnet heeft. “Daardoor was hij als 18-jarige dakloos en werkloos. Hij verviel dus in volstrekte armoede”, klonk het. De beklaagde herpakte zich enkele jaren, maar belandde opnieuw in financiële problemen toen hij zijn werk verloor. De verdediging drong aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. “Ik schaam me enorm voor wat ik de slachtoffers heb aangedaan”, richtte T. zich tot de burgerlijke partijen.

De rechter doet uitspraak op 26 februari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier