18.300 euro aan drugsboetes op Zwevegems technofestival

© GJZ
Redactie KW

Het Zwevegemse undergroundfestival Voltage werd afgelopen weekend een groot succes. Ook de politiezone Mira kijkt tevreden terug op een vrij rustige tweedaagse. Enkel het hoge drugsgebruik en -bezit valt op: er werd voor maar liefst 18.300 euro aan boetes geïnd.

Zaterdag en zondag vormde de Zwevegemse Transfosite voor de vierde keer het decor van Voltage Festival. Het undergroundfestival mocht duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland verwelkomen. “We hebben vier jaar hard gewerkt om ons underground imago internationaal op de kaart te zetten”, glimlacht initiatiefnemer Steven Van Belle. “En je ziet het, dat is dit jaar meer dan gelukt.”

Ook agenten van de politiezone Mira tekenden massaal present en voerden doorgedreven drugscontroles. In totaal werden 109,9 gram cannabis, 88 XTC-pillen 21 eenheden MDMA-Ketamine, 16 gram cocaïne en 10,8 gram speed in beslag genomen. Uiteindelijk goed voor een som van 18.300 euro aan boetes, waarvan 10.200 euro onmiddellijk werd betaald. Ondanks de grote hoeveelheden verboden middelen verliep het festival zonder problemen. (GJZ/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier