17-jarige skater in elkaar geslagen in skatepark : “Duidelijk dat ze uit waren op mijn bezittingen”

Redactie KW

Shelbey Devos (17) herstelt momenteel in het ziekenhuis, nadat hij zondagavond door een groep agressievelingen het ziekenhuis werd ingeslagen in de Velodroom.

De skater kreeg na een banale woordenwisseling plots een kniestoot in het gezicht en werd enkele meters naar beneden geduwd van de trappen. Hij liep een bloeding in de hersenen, en een gebroken oogkas, neus en kaakbeen op.

17-jarige skater in elkaar geslagen in skatepark :

Wat een leuk avondje skaten onder vrienden moest worden, eindigde voor Shelbey Devos (17) uit Ichtegem op de intensieve afdeling van het AZ Sint-Janziekenhuis, campus Serruys in Oostende. Het gevolg van een uit de hand gelopen woordenwisseling in skatepark Velodroom. Begonnen als stoerdoenerij, maar geëscaleerd naar zinloos geweld.

De overige skaters schoten het slachtoffer meteen te hulp en verwittigden de hulpdiensten

“We waren wat aan het uitrusten op de trappen, toen ik plots werd aangesproken door iemand van mijn school. Allemaal onschuldig, maar zijn vrienden hadden het blijkbaar anders begrepen”, vertelt Shelbey vanop zijn ziekenhuisbed. De skater werd omsingeld door een zevental jongeren. Een van hen deelde plots een slag uit. Waarna hij het hoofd van Shelbey naar beneden trok, een kniestoot gaf, en de skater van de trap duwde. Shelbey belandde enkele meters lager op de grond. Hevig bloedend, het bewustzijn verloren. ‘”Ik ben pas wakker gekomen in de ziekenwagen”, zegt Shelbey.

Op de Velodroom was er op het moment van de feiten redelijk wat volk, maar dat deerde de agressors niet. “Er was zelfs een feest in het skatepark. Onbegrijpelijk dat zoiets dan nog kan gebeuren.” De overige skaters schoten het slachtoffer meteen te hulp en verwittigden de hulpdiensten. De daders waren intussen weggevlucht in het Maria Hendrikapark. “Het waren niet eens skaters. Eigenlijk hadden ze dus niets te zoeken in het skatepark. Ze hadden duidelijk andere bedoelingen. Tijdens het afdreigen was het duidelijk dat ze uit waren op mijn bezittingen. Mijn rugzak, portefeuille, iPhone. Maar door de klap is het zelfs nooit zo ver gekomen”, zegt Shelbey.

De Ichtegemnaar moest de nacht doorbrengen op de intensieve afdeling om de bloeding in de hersenen op te volgen. Later deze week wordt Shelbey geopereerd aan de breuken in zijn gezicht. Van de daders is voorlopig geen spoor. De politie onderzoekt de zaak, onder andere aan de hand van de bewakingscamera’s die aan het skatepark hangen. De daders zouden Oostendse jongeren van allochtone afkomst zijn. Een van de verdachten werd al herkend en is geen onbekende voor de politie. Hij was eerder al geregeld aanwezig bij problemen en opstootjes. De politie probeert nu alle betrokkenen te identificeren en als het kan wordt een plaatsverbod uitgesproken. Dat plaatsverbod geldt niet alleen voor de uitgangsbuurt, maar kan ook worden toegepast op alle locaties in de stad waar een evenement plaats vindt. Naast dat plaatsverbod blijft een gerechtelijke vervolging steeds mogelijk.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier