17 camera’s bewaken Kortrijk Weide (en er zijn er nog op komst)

Er hangen heel wat bewakingscamera's op Kortrijk Weide. © JVGK
Redactie KW

Kortrijk Weide wordt sinds vorige week nauwlettend in de gaten gehouden door 17 bewakingscamera’s.

Eind januari activeerde politiezone Vlas al vijf camera’s aan de voor- en achterkant van evenementenhal Depart, daar zijn er nu zes bijgekomen. Voeg daarbij de zes camera’s van parkeerbedrijf Parko, die de parking uitbaat, en je komt aan 17. Een investering van 40.000 euro.

Lasertechnologie

“Er zijn vaste dome- en overzichtscamera’s geïnstalleerd”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne, in Kortrijk bevoegd voor veiligheid. “We maken ook gebruik van PTZ-camera’s, die een draaibaar beeld hebben en door de politie gestuurd kunnen worden vanuit de dispatching.”

“Laser PTZ-camera’s zijn nieuw in Kortrijk” – Vincent Van Quickenborne

Bij die 7 PTZ-camera’s zijn er twee lasercamera’s. “Dit is nieuw in Kortrijk. Dankzij de lasertechnologie kunnen we ook in het donker perfect de site zien. Die camera’s hebben een bereik van 400 meter. Ter vergelijking: een infraroodcamera kan ‘s nachts maar scherp zien tot 30 meter.”

Trajectcontrole

Sinds 2013 kwamen er in Kortrijk al 163 bewakingscamera’s bij. En er zijn er nog in aantocht. Deze zomer komt er een trajectcontrole op de N50 tussen Bellegem en Kooigem (4 ANPR-camera’s). Volgend jaar worden er nog voorzien aan het nieuwe zwembad en op de verlaagde Leieboorden. Tot slot zullen er ook camera’s komen op het Casinoplein als dat heraangelegd wordt. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier